dimanche 6 juin 2010

Stem!

Ik ben Jan Busselen en sta voor de 4e keer op de lijst van de PVDA+/PTB+. Als 19e kandidaat kom ik op voor de kamer in het arrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde. Hieronder leg ik uit waarom ik op kom.

De wereld staat op zijn kop.

Een economische crisis van wereldformaat zorgt voor een regen van afdankingen en besparingen, ondertussen speculeren financiële aasgieren op de zwakste schakels van Europa. Voor België zal er de komende 5 jaar 22 miljard euro moeten bespaard worden volgens het planbureau om een begrotingsevenwicht te bereiken in 2015. Maar wie gaat die crisis betalen?Een uitgebreide analyse van ons alternatief besparingsplan van de PVDA+ vind je hier.

Stem tegen het politieke circus.

Ons kleine landje telt 55 ministers en 7 regeringen. Elke minister verdient ongeveer 10 000 euro per maand en toch slagen deze mensen er niet in om een diepe meervoudige crisis tegen te gaan. Ondertussen laten alle traditionele partijen zich nu in de 2 landsdelen meeslepen in een communautair discour waarvan BHV het symbooldossier is. Stemmen is dus meer dan ooit-van belang als je een tegenwicht wil vormen tegen het politieke circus.

Waarom stemmen op de PVDA+/PTB+?

Een deel van het antwoord op deze vraag vond je hierboven. De PVDA+ wil de crisis laten betalen door diegene die ze veroorzaakt hebben.


Het kan niet dat er nogmaals wordt bespaard op onderwijs, pensioenen, zorg of openbaar vervoer. Er is geld in België, veel geld dat zich opstapelt bij een heel kleine minderheid van de bevolking.


Wij eisen maatregelen tegen het gemak waarmee de hoogste vermogens alsmaar rijker worden, besparingen op notionele interesten en winstgevende bedrijven die toch afdanken. Anderzijds willen we dit vrijgekomen geld ook gebruiken om de sociale zekerheid, de openbare diensten en onderwijs een zuurstofinjectie te geven. Maatregelen die broodnodig zijn wanneer we weten dat de inkomensarmoede toeneemt, dat veel openbare diensten al ettelijke besparingsronde achter de rug hebben, meer dan 20% van de gepensioneerden onder de armoedegrens leeft en dat er een enorm tekort is aan crèches en scholen.
Dit is echter maar een greep uit het volledige programma van de PVDA+/PTB+ .

Onze partij is niet alleen actief wanneer er verkiezingen plaatsvinden, denk maar aan onze miljonairstaks, ons kiwimodel of onze petitie tegen de superwinsten van Electrabel.
En een stem op de PVDA+ is ook effectief is omdat wij een partij van aktie en daadkracht zijn. Zo heeft Geneeskunde Voor het Volk baanbrekend werk geleverd en staan onze advocaten bekend om hun strijd voor de verdediging van syndicale en sociale rechten.




Is een stem op de PVDA+/PTB+ een nuttige stem?

We kunnen de vraag omkeren en vragen: was jouw stem op een andere partij de afgelopen verkiezingen een nuttige stem? Misschien heeft jouw –al dan niet verkozen- voorkeurskandidaat wetsvoorstellen ingediend of zelfs maatregelen gerealiseerd, maar als je uitzoomt naar het volledige plaatje dan betwijfelt geen kat dat er iets grondig mis is met de Belgische politiek an sich. Hoog tijd voor een alternatief, durf stemmen tegen het politieke circus en voor de PVDA+.

http://twitter.com/JanBusselen
verkiezingssite.be





Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire